De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

risotto met witte asperges, citroen en kervel

Risotto is altijd een goed idee, maar helemaal met witte asperges!

35 min kooktijd
Risotto met witte asperges, citroen en kervel

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Asperges gaan heel goed samen met risotto. Met bouillon, peterselie, kervel en een beetje citroen haal je de beste smaken naar boven."

Bereidingswijze

Asperges

 1. Schil de asperges en snijd 1 à 2 centimeter van de kontjes.

 2. Doe de asperges, samen met de schillen en kontjes in een ruime pan en overgiet met koud water totdat alles onder staat. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan 20 minuten staan.

Risotto

 1. Begin ondertussen aan de risotto: verwarm de olijfolie in een ruime pan en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui in de olie en voeg na drie minuten de knoflook toe.

 2. Voeg wanneer beiden glazig zijn de risottorijst toe en roer goed. De risotto moet als het water bakken en alle korreltjes moeten glanzen.

 3. Draai het vuur laag en blus de risotto af met de witte wijn. Laat de rijst de wijn opnemen en voeg wanneer de korrels droog beginnen te worden een flinke soeplepel van de bouillon toe. Laat onder continu roeren de rijst de bouillon opnemen en voeg pas weer een volgende soeplepel bouillon toe wanneer de rijst alles heeft opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is.

Serveren

 1. Haal de asperges uit het water, snijd in diagonale stukjes en voeg toe aan de risotto.

 2. Hak de peterselie fijn. Proef en breng de risotto op smaak met zwarte peper, peterselie, een beetje citroenrasp en –sap.

  Besprenkel met de geroosterde hazelnoten.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Ik mis de kervel je de bereiding. Er staat bij de ingrediënten 1 bosje kervel, maar ik kom nergens tegen wanneer ik de kervel moet toevoegen
Miriam Blom
15-05-2024
hi!

Een deel ervan gaat door de risotto en het overig gebruik je als garnering.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
23-05-2024

Ook lekker