Romige ovenschotel met witte asperges

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Ovenschotel

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Snijd circa 2 cm van de onderkant van de asperges af en kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng de eieren, kookroom, knoflook en de helft van de kaas en de aardappelschijfjes en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Vet een ovenschaal in met een olie.

Giet de asperges af en snijd ze in gelijke stukken.

Meng in een grote kom het aardappelmengsel met de asperges. Schep in de ovenschaal en bedek met de resterende geraspte kaas.

Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Salade

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla.

Snijd de tomaten in blokjes.

Giet de maïskorrels af en spoel ze schoon.

Snijd de komkommer in dunne plakken.

Meng de sla, tomaten, maïs en komkommer in een grote kom, voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout, peper en sap van de citroen.

Pluk en hak de peterselie en garneer het gerecht ermee.

 

Ingredienten

4
Personen

Ovenschotel

  • 600 g geschilde asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 150 g geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 0.5 bosje peterselie

Salade

  • 1 kropsla
  • 2 pruim trostomaten
  • 150 g maïskorrels
  • 1 komkommer
  • olijfolie vergine
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4