De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hollandaisesaus

 Zelf hollandaisesaus maken? Dit makkelijke recept van Rudolph is een echte aanrader.

Direct naar recept
Hollandaise saus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De perfecte hollandaisesaus is lobbig, luchtig en fluweelzacht van structuur. Mijn geheime tip is geduld. De eierdooiers moeten namelijk perfect luchtig geklopt worden Dat is even een werkje, maar dat is het zeker waard.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Klop de eierdooiersazijn en witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig. 

  2. Voeg heel langzaam (druppel voor druppel) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn, om schiften te voorkomen.

  3. Breng de Hollandaisesaus op smaak met peper en zout.

  4. Serveer de saus direct, opnieuw opwarmen is niet mogelijk omdat het ei dan zal gaan stollen.

Hoe geschifte hollandaise saus redden?

Je kan de geschifte hollandaisesaus redden door een klein scheutje warm water toe te voegen aan de saus om vervolgens de saus nog een keer goed door te kloppen. 

 

Rudolph van Veen

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.