De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandaisesaus

 Zelf hollandaisesaus maken? Dit makkelijke recept van Rudolph is een echte aanrader.

Hollandaise saus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De perfecte hollandaisesaus is lobbig, luchtig en fluweelzacht van structuur. Mijn geheime tip is geduld. De eierdooiers moeten namelijk perfect luchtig geklopt worden Dat is even een werkje, maar dat is het zeker waard.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Klop de eierdooiersazijn en witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig. 

  2. Voeg heel langzaam (druppel voor druppel) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn, om schiften te voorkomen.

  3. Breng de Hollandaisesaus op smaak met peper en zout.

  4. Serveer de saus direct, opnieuw opwarmen is niet mogelijk omdat het ei dan zal gaan stollen.

Hoe geschifte hollandaise saus redden?

Je kan de geschifte hollandaisesaus redden door een klein scheutje warm water toe te voegen aan de saus om vervolgens de saus nog een keer goed door te kloppen. 

 

Rudolph van Veen

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker