Dit gerecht maakte Isti in aflevering 8 van The Chefs' Line Nederland.
Boemboe
Snij de rode pepers, rawits, puntpaprika’s, knoflook, gember, sereh en limoenblad. Maal de lomboks, rawits, puntpaprika, knoflook, kemirinoten, gember, sereh, limoenblad en een beetje zout tot een pasta.
Kip
Snij de kippendijfilet in de blokjes en besprenkel met limoensap. Pel en snipper de ui en bak in olie bruin. Voeg de gekneusde sereh, het salamblad, laos, limoenblad en het pandanblad toe. Voeg de boemboe toe en roerbak tot het gaat geuren. Doe de kip er bij en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg het water toe en stoof de kip gaar en droog. Maak intussen de nasi kuning en kook het ei hard.
Nasi kuning
Was de rijst tot het water helder is. Giet het water af door de rijst in een zeef te doen. Zet de kokosmelk op met de salamblaadjes, limoenblaadjes en gekneusde sereh. Leng de kunjit aan met wat water en voeg toe aan de kokosmelk. Laat dit even koken en doe dan de gewassen rijst erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat onder voortdurend roeren de rijst al het vocht opnemen. Laat de nasi kuning in een stoompan garen. Verwijder de blaadjes en sereh voor het opdienen.
Serveren
Snij de lente-ui en de kemangi fijn. Serveer de ayam op een bananenblad en bestrooi met lente-ui en kemangi. Geef er sla, gesneden rode peper, tomaat en het hardgekookte eitje bij.
0 reacties