De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ayam rica rica met nasi kuning, omelet en bananenblad

Deze ayam rica rica met nasi kuning, omelet en bananenblad is een heerlijke maaltijd waar je indruk mee maakt!

90 MIN
Ayam rica rica met nasi kuning, omelet en bananenblad

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Isti in aflevering 8 van The Chefs' Line Nederland. 

Boemboe

Snij de rode pepers, rawits, puntpaprika’s, knoflook, gember, sereh en limoenblad. Maal de lomboks, rawits, puntpaprika, knoflook, kemirinoten, gember, sereh, limoenblad en een beetje zout tot een pasta.

Kip

Snij de kippendijfilet in de blokjes en besprenkel met limoensap. Pel en snipper de ui en bak in olie bruin. Voeg de gekneusde sereh, het salamblad, laos, limoenblad en het pandanblad toe. Voeg de boemboe toe en roerbak tot het gaat geuren. Doe de kip er bij en bak de kip tot het van kleur verandert. Voeg het water toe en stoof de kip gaar en droog. Maak intussen de nasi kuning en kook het ei hard.

Nasi kuning

Was de rijst tot het water helder is. Giet het water af door de rijst in een zeef te doen. Zet de kokosmelk op met de salamblaadjes, limoenblaadjes en gekneusde sereh. Leng de kunjit aan met wat water en voeg toe aan de kokosmelk. Laat dit even koken en doe dan de gewassen rijst erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat onder voortdurend roeren de rijst al het vocht opnemen. Laat de nasi kuning in een stoompan garen. Verwijder de blaadjes en sereh voor het opdienen. 

Serveren

Snij de lente-ui en de kemangi fijn. Serveer de ayam op een bananenblad en bestrooi met lente-ui en kemangi. Geef er sla, gesneden rode peper, tomaat en het hardgekookte eitje bij.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker