De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

The Chefs' Line Nederland

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Programma
Jury The Chefs' line

Wint de amateur of professional?

Op maandag koken ze tegen de leerling kok, waarna elke dag een thuiskok afvalt en een kok die hoger in de rangorde staat naar voren wordt geschoven. Op donderdag blijft de beste thuiskok over, die kookt tegen de hoogste rang van de chefs’ line. En dan rest de vraag: wie is er beter, de thuiskok of toch de chefkok? Op vrijdag staat het restaurant van deelnemende chefs’ line centraal in een terugblik-aflevering.

Elke week neemt weer een nieuwe groep thuiskoks het op tegen de chefs' line van een nieuw restaurant, met een steeds wisselend thema. Van Japans tot Italiaans en van Frans tot Indonesisch; alle keukens komen voorbij. Zo leer je onwijs veel van de verschillende stijlen, bereidingen en ingrediënten, en gaat het ook nooit vervelen omdat je steeds geprikkeld wordt door nieuwe deelnemers en keukens.

Makkelijk te volgen

Doordat er elke week een nieuwe groep mensen start, kun je dus ook op elk moment invallen. Heb je bijvoorbeeld de eerste twee weken gemist? Begin dan gerust met kijken in de derde week! Wat The Chefs' Line nog leuker maakt, is de sfeer tussen de jury, kandidaten en professionele chefs onderling. Zoals we gewend zijn van bijvoorbeeld MasterChef, is er wel een duidelijke strijd, maar gaat het niet ten koste van alles. Zo zie je dat sommige chefkoks de thuischefs soms zelfs helpen, gewoon omdat ze niet willen dat het faliekant mislukt.

De jury

De gerechten van de thuiskoks en de chefkoks worden blind beoordeeld door een deskundige jury van topchefs, bestaande uit Meesterkok Margot Janse, ***Sterrenchef Jacob Jan Boerma en Chef-Restaurateur Dennis Huwaë.

Meer weten over de juryleden? Lees ook: Dit is de jury van The Chefs’ Line Nederland.

Kijk vanaf maandag 14 mei elke werkdag om 22:00 naar The Chefs' Line Nederland bij 24Kitchen.