Okonomiyaki met garnalen, Chinese kool, bergyam en bosui

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 18 van The Chefs' Line Nederland.

Trek bouillon van kombu en bonito vlokken en scheut water. Maal of vijzel nori vellen tot zeewierpoeder. Schil en rasp de nagaimo, was en snijd de Chinese kool en bosuien. Filter de bouillon en koel af in ijswater. Voeg de bloem, sojasaus, eieren en bakpoeder toe aan de bouillon. Daarna de benis shoga, Chinese kool en de garnalen. Verhit een pan met een scheut olie en bak de okonomiyaki goudbruin.

Serveren

Leg de pannenkoek op een bord en doe er kewpie mayonaise, okonomiyakisaus en aonori over heen.

Ingredienten

2
Personen

  • 8 g kombu/zeewier
  • 60 g gedroogde bonitovlokken
  • 5 g norivellen
  • 10 cm nagaimo
  • 170 g Chinese kool
  • 3 bosuien
  • ijswater
  • 140 g bloem
  • 4 el sojasaus
  • 2 grote eieren
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl benis shoga
  • 200 g rauwe gepelde garnalen
  • 2 el kewpie mayonaise
  • 2 el okonomiyaki saus
Geef je waardering
7