Dit gerecht maakte Joyce in aflevering 18 van The Chefs' Line Nederland.
Pel de uien en knoflook. Snij voor de burger de shiitakes, knoflook en uien fijn en bak mooi bruin in een scheutje olie. Snij de peterselie fijn en meng met het rundergehakt en dashipoeder. Voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed, vorm burgers en laat even rusten in de koelkast.
Meng voor de saus de worchestershiresaus, ketchup, oestersaus en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.
Was de aardappels en snij ze in frieten. Snij de kool. Meng de kool met kewpie mayonaise, zout en peper.
Burger bakken
Bak in een hete pan de burgers en besmeer tijdens het bakken licht met okonomiyakisaus. Beleg vlak voor het einde van de baktijd met de oude kaas en laat smelten.
Frieten, broodjes en eieren bakken
Verhit de olie tot 180°C. Frituur de frieten 6-8 minuten. Bestrooi met zout. Meng mayonaise en wasabi en serveer erbij in een schaaltje. Bak intussen de broodjes kort op de gesneden kant voor extra crunch. Bak ook het ei.
Serveren
Bouw de broodjes van onder naar boven op met de aangemaakte kool, burger met kaas, ei, extra okonomiyakisaus en een garnering van bonito, aonori, beni shoga. Leg de bonitavlokken bovenop zodat je ze kunt zien ‘dansen’. Serveer met de bovenkant broodje tegen de zijkant zodat alles goed zichtbaar is.
0 reacties