Teriyaki van kippendij met zeewiersalade en kleefrijst

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 19 van The Chefs' Line Nederland.

Was en kook de rijst.

Marineer de kip in sojasaus, mirin en sake. Snij de komkommer en laat de wakame weken in heet water. Maak een marinade van ponzu, yuzu of limoen, sesamolie en poedersuiker en voeg de komkommer toe. Haal de kip uit de marinade en bedek met een beetje met bloem. Laat sojasaus, mirin en sake inkoken in een steelpan. Bak in wok of koekenpan de kip goudbruin aan beide kanten. Voeg de ingekookte marinade toe en glaceer de kip hiermee in de pan. Haal de kip uit de pan en bind de saus eventueel met wat met water aangelengde bloem.

Serveren

Presenteer alles op een bord. Strooi de zwarte sesamzaadjes over de rijst en de witte over komkommersalade.

Ingredienten

2
Personen

  • 200 g kleefrijst
  • 3 kippendijen zonder bot, met vel
  • 200 ml sojasaus
  • 400 ml mirin
  • 200 ml saké
  • 1 komkommer
  • 20 g gedroogde wakame
  • 4 el ponzu
  • 3 yuzu of limoenen
  • 1 scheutje sesamolie
  • 4 el poedersuiker
  • bloem

  • 1 el geroosterde witte sesamzaadjes
  • 1 el geroosterde zwarte sesamzaadjes
Geef je waardering
7