De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Teriyaki van kippendij met zeewiersalade en kleefrijst

Een heerlijke Japanse teriyaki van kippendijen, geserveerd met zeewiersalade en kleefrijst.

Direct naar recept
Teriyaki van kippendij met zeewiersalade en kleefrijst

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 19 van The Chefs' Line Nederland.

Was en kook de rijst.

Marineer de kip in sojasaus, mirin en sake. Snij de komkommer en laat de wakame weken in heet water. Maak een marinade van ponzu, yuzu of limoen, sesamolie en poedersuiker en voeg de komkommer toe. Haal de kip uit de marinade en bedek met een beetje met bloem. Laat sojasaus, mirin en sake inkoken in een steelpan. Bak in wok of koekenpan de kip goudbruin aan beide kanten. Voeg de ingekookte marinade toe en glaceer de kip hiermee in de pan. Haal de kip uit de pan en bind de saus eventueel met wat met water aangelengde bloem.

Serveren

Presenteer alles op een bord. Strooi de zwarte sesamzaadjes over de rijst en de witte over komkommersalade.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.