De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okonomiyaki met paling, tempurameel, bacon en spitskool

Deze smakelijke Japanse okonomiyaki maak je met paling, tempurameel, bacon en spitskool.

Okonomiyaki

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Alex in aflevering 18 van The Chefs' Line Nederland.

Okonomiyaki

Snij de kool en bacon in stukjes. Leng het tempurameel aan met ijswater tot een beslag. Klop het eiwit op en spatel door het beslag. Voeg kool en bacon toe, breng op smaak met zout en bak een pannenkoek (okonomiyaki).

Gefrituurde paling

Maak een beslag van het tempurameel, de rijstebloem en ijswater. Klop het eiwit op en spatel door het beslag. Haal de palingfilet door het beslag en frituur goudbruin op 180 ˚C.

Sauzen

Meng de Kewpie mayonaise met toban djan, siracha en sesamolie met een staafmixer. Doe in spuitflesje of spuitzakje. Snij de paling in brunoise en meng met de crème fraîche.

Serveren

Leg de okonomiyaki op een bord of schaal. Leg de gefrituurde paling erop. Maak met behulp van spuitflesjes streepjes mayonaise en unagi saus op de okonomiyaki. Maak met een lepeltje kleine bergjes crème fraîche erop. Garneer met de gesneden lente-ui.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker