De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pineapple fried rice

Eveline deelt haar recept voor een pineapple fried rice. De heerlijke combinatie van zoete, gekaramelliseerde vrucht met de kruidige smaken maakt ananas met rijst een waanzinnig gerecht. 

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pineapple fried rice

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Ananas rijst is één van mijn favoriete gerechten uit de Thaise keuken. Wist jij al dat dit pronkstuk hartstikke makkelijk is om zelf te maken?"

Bereidingswijze

Pineapple fried rice

  1. Kook de jasmijnrijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.

  2. Halveer de ananas. Snijd van de ene helft het vruchtvlees in blokjes. Schraap de andere helft voorzichtig leeg. In deze helft serveer je de rijst.

  3. Klop het ei los. Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het geklutste eitje en meng even door. Voeg de ui, knoflook en peper toe en meng ook even door.

  4.  Voeg na een aantal minuten de gekookte rijst, blokjes ananas en garnalen erbij. Breng op smaak met kurkuma, bouillonpoeder en peper en zout.

  5. Schenk de kokosmelk in de pan en meng alles goed door elkaar en laat kort even koken. Schep dan de inhoud van de pan in de uitgeholde ananas. Garneer eventueel met een beetje koriander.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.