De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pineapple fried rice

Eveline deelt haar recept voor een pineapple fried rice. De heerlijke combinatie van zoete, gekaramelliseerde ananas met de kruidige rijst, maakt dit tot een waanzinnig gerecht. 

25 min voorbereidingstijd
Pineapple fried rice

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Pineapple fried rice is één van mijn favoriete gerechten uit de Thaise keuken. Wist jij al dat dit pronkstuk hartstikke makkelijk is om zelf te maken? Mijn geheime ingrediënt? De rijst van Tilda.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Kook de jasmijnrijst van Tilda volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.

  2. Halveer de ananas. Snijd van de ene helft het vruchtvlees in blokjes. Schraap de andere helft voorzichtig leeg. In deze helft serveer je de rijst.

  3. Klop het ei los. Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het geklutste eitje en meng even door. Voeg de ui, knoflook en peper toe en meng ook even door.

  4.  Voeg na een aantal minuten de gekookte rijst, blokjes ananas en garnalen erbij. Breng op smaak met kurkuma, bouillonpoeder en peper en zout.

  5. Schenk de kokosmelk in de pan en meng alles goed door elkaar en laat kort even koken. Schep dan de inhoud van de pan in de uitgeholde ananas. Garneer eventueel met een beetje koriander.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker