De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Caponata met burrata

Jet van Nieuwkerk maakt deze vegetarische knaller in het programma Lekker Snel!. Boordevol groenten en lekker snel op tafel. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
caponata met burrata

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Caponata is een Italiaanse stoof. Het bestaat voornamelijk uit groente en daarom is het misschien wel hét ideale zomergerecht. Ik combineer ‘m met burrata en ciabatta, twee andere Italiaanse toppers.” 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Pel de rode ui en snijd fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergines, de rode paprika’s en de vleestomaten in blokjes.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui en knoflook. 

  4. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten mee. Voeg de paprika’s toe en bak nog 2 minuten mee. 

  5. Voeg de tomatenblokjes toe samen met tomatenpuree, rode-wijnazijn en de suiker. Roer even door en laat 10 minuten sudderen. 

  6. Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd daarna in plakken. 

  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bewaar in een bakje tot gebruik. 

  8. Voeg de kappertjes en olijven toe aan de caponata en roer door. Breng de caponata op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel de caponata over de borden. Verdeel de pijnboompitten en burrata. Garneer met de verse basilicum. Serveer met de ciabatta. 

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.