De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

caponata met burrata

Jet van Nieuwkerk maakt deze vegetarische knaller in het programma Lekker Snel!. Boordevol groenten en lekker snel op tafel. 

30 min voorbereidingstijd
caponata met burrata

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Caponata is een Italiaanse stoof. Het bestaat voornamelijk uit groente en daarom is het misschien wel hét ideale zomergerecht. Ik combineer ‘m met burrata en ciabatta, twee andere Italiaanse toppers.” 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Pel de rode ui en snijd fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergines, de rode paprika’s en de vleestomaten in blokjes.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui en knoflook. 

  4. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten mee. Voeg de paprika’s toe en bak nog 2 minuten mee. 

  5. Voeg de tomatenblokjes toe samen met tomatenpuree, rode-wijnazijn en de suiker. Roer even door en laat 10 minuten sudderen. 

  6. Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd daarna in plakken. 

  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bewaar in een bakje tot gebruik. 

  8. Voeg de kappertjes en olijven toe aan de caponata en roer door. Breng de caponata op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel de caponata over de borden. Verdeel de pijnboompitten en burrata. Garneer met de verse basilicum. Serveer met de ciabatta. 

Picnic x 24kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker