Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Pel de rode ui en snijd fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergines, de rode paprika’s en de vleestomaten in blokjes.
-
Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui en knoflook.
-
Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten mee. Voeg de paprika’s toe en bak nog 2 minuten mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe samen met tomatenpuree, rode-wijnazijn en de suiker. Roer even door en laat 10 minuten sudderen.
-
Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd daarna in plakken.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Bewaar in een bakje tot gebruik.
-
Voeg de kappertjes en olijven toe aan de caponata en roer door. Breng de caponata op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de caponata over de borden. Verdeel de pijnboompitten en burrata. Garneer met de verse basilicum. Serveer met de ciabatta.
0 reacties