Speklapjes met gebakken aardappeltjes en appelcompote

9
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit. Doe de appelstukjes samen met het water, citroensap, citroenrasp, suiker en kaneel in een pan en breng aan de kook. Draai daarna het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat ongeveer 15 minuten zacht koken. Roer af en toe. Wil je een gladdere appelmoes? Pureer alles dan met een staafmixer of in de blender.

Bak de speklapjes in in hun eigen vet in de koekenpan, gaar en krokant. Bak in een andere koekenpan in wat olie de aardappelpartjes goudbruin.

Serveer de speklapjes met de gebakken aardappeltjes en de appelcompote.

Ook zo gek op Elstars? Bij PLUS liggen ze elke dag kraakvers in de schappen. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging en meer fijne aanbiedingen hier.

Ingredienten

4
Personen

Voor de speklapjes

  • 1 kilo elstar appels
  • 1 Bio+ citroen
  • 100 ml water
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 speklapjes
  • 600 g aardappelpartjes
  • olie om in te bakken
Geef je waardering
9