Deze nasi met garnalen van Verstegen staat met 15 minuten op tafel. 

Ingredienten

4
Personen

  • 5 tl Verstegen Java Blend voor Nasi en Bami
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 gr gekookte rijst
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 sjalotten
  • 500 gr grote gepelde garnalen
  • 2 wortels
  • 4 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 el sambal oelek
  • 1 zak kroepoek
  • 1 rode peper
  • ketjap
  • gebakken uitjes
  • bosje koriander

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

1. Pel de knoflook en de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snipper de sjalot. Snijd de rode peper in schuine plakjes en de wortel in reepjes. Snijd de komkommer in schuine reepjes en bewaar in een kom.

2. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de knoflook knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

3. Fruit de sjalotjes, de wortel en de rode peper en voeg zodra deze kort aangebakken zijn de garnalen toe.

4. Voeg de Verstegen Java Blend voor Nasi/Bami, de sambal en de gekookte rijst toe en roerbak het geheel een paar minuten. Breng op smaak met ketjap.

5. Bak in een tweede pan de eieren.

6. Serveer de nasi met de gebakken eieren en garneer met de komkommer, gebakken uitjes, gebakken knoflook, verse koriander en kroepoek.

Geef je waardering

20
Nasi met garnalen