1. Pel de knoflook en de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snipper de sjalot. Snijd de rode peper in schuine plakjes en de wortel in reepjes. Snijd de komkommer in schuine reepjes en bewaar in een kom.
2. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de knoflook knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
3. Fruit de sjalotjes, de wortel en de rode peper en voeg zodra deze kort aangebakken zijn de garnalen toe.
4. Voeg de Verstegen Java Blend voor Nasi/Bami, de sambal en de gekookte rijst toe en roerbak het geheel een paar minuten. Breng op smaak met ketjap.
5. Bak in een tweede pan de eieren.
6. Serveer de nasi met de gebakken eieren en garneer met de komkommer, gebakken uitjes, gebakken knoflook, verse koriander en kroepoek.
nasi met garnalen
Snel en gemakkelijk recept voor Indische nasi met grote garnalen
0 reacties