We kennen het allemaal: verslapen, met haast de deur uit en geen tijd meer om te ontbijten. Deze ontbijtkoekjes to go zijn voor dit moment de perfecte oplossing.

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Porties

  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 50 g rozijnen
  • 1 1/2 rijpe banaan
  • 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 200 g havermout
  • 50 g geraspte kokos

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Wel de abrikozen en de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water.

Stap 3:
Snijd de abrikozen in stukjes. Prak de banaan.

Stap 4:
Meng in een kom de banaan, vanille, kaneelpoeder en de olijfolie. Meng met je handen de havermout, geraspte kokos, rozijnen en de abrikozen erdoorheen totdat het mengsel plakkerig wordt.

Stap 5:
Vorm 12 koekjes van het deeg. Gebruik hiervoor een ijsknijper of doe het met de hand. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze iets plat. Bak de koekjes in de oven in 25 minuten gaar. Laat daarna de koekjes afkoelen.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

291
Ontbijtkoekjes to go
Ontbijtkoekjes to go