Bereiden:
Pel en snipper één ui.
Verhit voor de witte wijnsaus een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Blus af met de wijn en de room en laat het geheel in circa 8 minuten tot een kwart inkoken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gaar de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
Pel en hak de knoflook fijn. Pel de resterende uien en snijd in parten.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
Snijd het wit en het groen van de paksoi fijn maar houd ze apart van elkaar.
Verhit voor de wokschotel een scheutje arachideolie op hoog vuur in de wok en bak de gamba’s in circa 5 minuten rondom bruin en net gaar. Haal ze daarna uit de wok.
Voeg opnieuw olie toe aan de wok en wok de ui circa 2 minuten. Voeg het wit van de paksoi en de knoflook toe en wok 5 minuten. Voeg de paprika en het groen van de paksoi toe en bak circa 5 minuten mee.
Voeg de gamba’s toe en warm het geheel goed door.
Hak de pinda’s grof.
Schenk de witte wijnsaus bij de groente.
Serveren
Schep de rijstnoedels op bord en schep de wokschotel erop. Bestrooi met pinda’s.
0 reacties