De Worsten van Babel

Ingredienten

4
Personen

Aioli

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eidooiers
  • 1 mespuntje zout
  • 1 tl mosterd
  • 1 citroen
  • 300 ml zonnebloemolie

Mosselen met saus

  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 tomaten
  • 100 g chorizo
  • 1 bos peterselie
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 100 ml witte wijn
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el azijn
  • 8 sneetjes brood
  • 1 citroen

Extra nodig

  • knoflookpers

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Aioli

  • Pel en pers de knoflook.
  • Voeg de eierdooiers, zout en mosterd toe. Halveer de citroen en pers het sap uit een halve citroen. Meng goed door.
  • Voeg de olijfolie en zonnebloemolie druppelsgewijs toe en blijf kloppen tot het op mayonaise lijkt.
  • Breng op smaak met een beetje zout en citroensap.

Mosselen met saus

  • Was de mosselen en maak schoon, verwijder de drijvende of de openstaande.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  • Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de chorizo in plakken en doormidden. Pluk en hak de peterselie.
  • Verhit olie in een pan en bak de plakken chorizo totdat de olie rood gekleurd is.
  • Voeg de gesnipperde ui, rode peper en later de knoflook toe. Blus af met de witte wijn.
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik, tomaten, peterselie en gerookt paprikapoeder toe. Bak circa 15 minuten.
  • Houd een paar takjes peterselie achter voor de garnering. Hak de peterselie.
  • Voeg de peterselie en azijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Voeg de mosselen toe en bak circa 5 minuten mee, tot alle mosselen openstaan.
  • Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Serveer met de rest van de peterselie, citroenpartjes, brood, aioli en een toefje gerookt paprikapoeder.

Geef je waardering

103
Mosselen met tomaten-chorizosaus