De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indisch stoofvlees

Het recept voor Indonesisch stoofvlees is makkelijker dan je denkt! Daging rendang zit vol met verschillende kruiden en heerlijke smaken.

20 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
Indisch Stoofvlees

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Voor Indisch draadjesvlees, beter bekend als daging rendang, heb je niet meer nodig dan een flinke hoeveelheid kruiden en een kilo runderlap."

Bereidingswijze

Indisch stoofvlees

  1. Snipper de ui, hak de knoflook en peper fijn en schil en rasp de gember. Meng in een kom de knoflook, ui, peper, gember, gemalen korianderzaad, kurkuma en laos met een scheutje zonnebloemolie tot een boemboe en zet opzij.

  2. Snijd vervolgens de runderlap in blokjes en verwijder eventueel overtollig vet. Snijd niet al het vet weg want dat maakt het vlees mals.

  3. Verhit in een ruime braadpan de boemboe. Voeg de runderlap toe en bak rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper en draai het vuur laag.

  4. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg vervolgens genoeg water toe zodat het vlees bijna helemaal onder water staat. Snijd de sereh in stukken. Voeg de limoenbladeren en sereh toe aan de pan.

  5. Laat het vlees minimaal 2 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel van de pan en laat nog 1-2 uur inkoken. Serveer het Indische stoofvlees met partjes limoen en voor een volledige maaltijd met rijst en boontjes.

Welk vlees gebruik je voor rendang​?

Voor daging rendang wordt meestal rundvlees gebruikt, specifiek stoofvlees dat goed kan sudderen. Goede keuzes voor Indischs stoofvlees zijn riblappen, sukadelappen of runderlappen.

Miniatuur

Welke groente eet je bij Indisch stoofvlees​?

Bij Indonesisch stoofvlees passen groenten zoals sperziebonen, spinazie, paksoi, en koolsoorten zoals Chinese kool. Je kunt ook een Indisch recept erbij serveren als sajoer lodeh of gado gado.

Rijst met gado gado

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Hij wordt wel pittig door de rode peper maar verder redelijk flauw. Wat zijn kruiden om het wat hoger op smaak te brengen zonder veel zout toe te voegen?
Koen Bouts
28-01-2024

Ook lekker