De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Smoor kip van Oma Tilly

Smoor kip is een gerecht uit de Indische keuken. Deze variant van Oma Tilly is niet binnen een handomdraai klaar, maar het eindresultaat is het zeker waard!

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Smoor kip van Oma Tilly

Bereidingswijze

Smoor kip
Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom. Laat de kip marineren. Pel de knoflook en uien en snijd fijn. Verhit een pan met de boter en fruit de knoflook. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken. Voeg de kip toe. Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe. Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe. Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan. Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip circa 1,5 uur sudderen.

Serveren
Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.

Meer inspiratie? Kijk hier voor andere heerlijke hoofdgerecht recepten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

T was heerlijk. Wel een opmerking. In de beschrijving staan pepers genoemd, maar niet in de ingredientenlijst. En 1 nootmuskaat? Handiger om het over theelepel(s) nootmuskaat te hebben.
Jeannette Bartels
04-06-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.