De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Kalfsschnitzel met broccoli en krieltjes

Guten Appetit! Schnitzel is al jaren de favoriet uit de Duitse keuken. Een heerlijk sappig en knapperig stuk vlees, samen met broccoli en de klassieke krieltjes. Wat houdt je nog tegen?

60 MIN
Schnitzel

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Guten Appetit! Schnitzel is al jaren de favoriet uit de Duitse keuken. Een heerlijk sappig en knapperig stuk vlees, samen met broccoli en de klassieke krieltjes. Wat houdt je nog tegen?

Bereidingswijze

Voorbereiden:  
Stap 1: 
Was de krielaardappeltjes. Kook ze in 20 minuten in ruim water met het groentebouillonblokje en een tak rozemarijn gaar. Giet de krielaardappeltjes af. Laat ze afkoelen. Bewaar ze gekoeld in een afsluitbare bak. 

Stap 2: 
Maak roosjes van de broccoli. Breng een ruime pan water aan de kook met wat zout. Blancheer de roosjes in 3 minuten. Schep de roosjes daarna in ijskoud water. Laat uitlekken nadat ze zijn afgekoeld. Bewaar ze gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron. 

Stap 3: 
Sla de kalfsfiletlapjes plat tussen plasticfolie met behulp van een kleine pan of deegroller. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4: 
Zet een bord bloem, losgeklopt ei (evt. met een beetje water) en paneermeel klaar om de schnitzels te paneren. Haal de filetlapjes, stuk voor stuk, eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatst door de paneermeel. Zorg ervoor dat het vlees helemaal bedekt is. Bewaar de schnitzels onafgedekt op een schaal met keukenpapier in de koelkast.  

Afmaken op maandag: 
Stap 1: 
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan met een beetje olijfolie. Houdt het schaafsel in beweging. Als het iets begint te verkleuren breng je het op smaak met zout en peper. Haal meteen uit de pan als de amandelschaafsel bruin is gekleurd.  

Tip: Je zou dit ook kunnen doen in de voorbereiding. Bewaar het afgekoelde amandelschaafsel dan in een afsluitbaar bakje.  

Stap 2: Halveer ondertussen de voorgekookte krieltjes. Verwarm de krieltjes in een kleine pan, met de kruidenboter en een beetje citroensap. Pluk er wat verse peterselie bij. 

Stap 3: 
Bak ondertussen in ruim roomboter de schnitzels rondom goudbruin. Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken. Het vlees mag roze blijven.  

Stap 4: 
Verwarm ondertussen de broccoli in de magnetron op 600 watt voor 3 minuten.  

Stap 5: 
Serveer de schnitzel met de krieltjes en broccoli. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel, peterselie en een partje citroen. 

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >
Bekijken

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel. 

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker