De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

worstenbroodjes uit rudolphs bakery

Worstenbroodjes zijn in Noord-Brabant wat pizza voor Italië is. En als je deze worstenbroodjes uit Rudolphs Bakery proeft, snap je waarom.

Worstenbroodjes

Een recept van

Worstenbroodjes zijn in Noord-Brabant wat pizza voor Italië is. En als je deze worstenbroodjes uit Rudolphs Bakery proeft, snap je waarom.

Bereidingswijze

Stap 1: deeg
Kluts het ei. Meng de boter met de bloem en het gist. Kneed het geheel goed door en voeg de helft van het ei (bewaar de andere helft), zout en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen onder een theedoek.

Stap 2: vulling
Meng het gehakt met het paneermeel. Voeg het ei, water, zout, peper, nootmuskaat en de worcestersaus toe en meng goed door. Verdeel het gehakt in bolletjes van 40 gram. 

Stap 3: worstenbroodjes maken 
Verdeel vervolgens het gerezen deeg in bolletjes van 50 gram en laat weer circa 15 minuten rijzen onder een theedoek. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Vorm de gehaktbolletjes tot worstjes. Rol de deegbolletjes tot een rechthoekige, lange plak en verpak de gehaktworstjes in het deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met het halve geklutste ei en bak de worstenbroodjes in de oven in circa 8 minuten gaar en goudbruin. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk recept.
Al vaker gemaakt
Jeanet Mijdam
12-11-2023

Ook lekker