Worstenbroodjes zijn in Noord-Brabant wat pizza voor Italië is. En als je deze worstenbroodjes uit Rudolphs Bakery proeft, snap je waarom.

Ingredienten

15
Porties

Deeg

  • 1/2 ei
  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 500 g bloem
  • 15 g gedroogde gist
  • 8 g zout
  • 200 ml melk

Vulling

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 110 g paneermeel
  • 130 ml water
  • 1 ei
  • 15 g Worcestershiresaus
  • 10 g zout
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 snufje peper
  • 1/2 ei om te bestrijken

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1: deeg
Kluts het ei. Meng de boter met de bloem en het gist. Kneed het geheel goed door en voeg de helft van het ei (bewaar de andere helft), zout en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen onder een theedoek.

Stap 2: vulling
Meng het gehakt met het paneermeel. Voeg het ei, water, zout, peper, nootmuskaat en de worcestersaus toe en meng goed door. Verdeel het gehakt in bolletjes van 40 gram. 

Stap 3: worstenbroodjes maken 
Verdeel vervolgens het gerezen deeg in bolletjes van 50 gram en laat weer circa 15 minuten rijzen onder een theedoek. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Vorm de gehaktbolletjes tot worstjes. Rol de deegbolletjes tot een rechthoekige, lange plak en verpak de gehaktworstjes in het deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met het halve geklutste ei en bak de worstenbroodjes in de oven in circa 8 minuten gaar en goudbruin. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Geef je waardering

58
Worstenbroodjes
Worstenbroodjes