De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blote-billetjes-in-het-gras aardappelsalade met worstjes

Snijd de aardappels in kleine blokjes. Snijd de snijbonen in dunne schuine reepjes. Laat de witte bonen uitlekken.

Kook de aardappels in gezouten water in circa 7 minuten beetgaar.

45 min kooktijd
Blote-billetjes-in-het-gras aardappelsalade met worstjes

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de aardappels in kleine blokjes.  Snijd de snijbonen in dunne schuine reepjes. Laat de witte bonen uitlekken.   

Kook de aardappels in gezouten water in circa 7 minuten beetgaar. Voeg de laatste 4 minuten de snijbonen toe. Giet de aardappels en de snijbonen af en laat droog stomen.  

Snijd de munt fijn. Pel en pers de knoflook. Doe het sap van een halve citroen, de mosterd, de knoflook, peper, zout, munt en azijn in een kom. Roer goed door met een garde. Druppel terwijl je goed blijft roeren de olijfolie en de zonnebloemolie er in.  

Grill de worstjes in circa 10-15 minuten goudbruin op een barbecue of in een grillpan. Meng de aardappels met de snijbonen en de witte bonen. Maak aan met de vinaigrette. Snijd de worsten in schuine stukken en serveer op de salade.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker