De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Makkelijk & gezond kerstbrood

Een kerstbrood kan niet missen tijdens het kerstontbijt. Dit recept van Rudolph is dan ook enorm lekker. Maar lekker hoeft niet moeilijk te zijn! Dit is namelijk een makkelijk & gezond kerstbrood!

Direct naar recept
Makkelijk en gezond Kerstbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een kerstbrood kan niet missen tijdens het kerstontbijt. Dit recept van Rudolph is dan ook enorm lekker. Maar lekker hoeft niet moeilijk te zijn! Dit is namelijk een makkelijk & gezond kerstbrood!

Bereidingswijze

Stap 1: Amandelspijs 
Maal de amandelen fijn met de suiker. Rasp de schil van de limoen en voeg de rasp, het sap van een halve limoen en het ei toe en maal nog even door. 

Stap 2: Brood 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kook de rozijnen voor 2 minuten (of wel 24 uur in koud water). Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de wortel en de appels. Meng de rasp van de wortel en de appels, abrikozen, rozijnen, cranberries, zonnebloempitten, sesamzaad, geraspte kokos, kaneelpoeder, amandelmeel, olijfolie en de eieren tot een beslag.  

Bekleed het cakeblik met bakpapier en vul met de helft van het beslag. Verdeel het amandelspijs in een baan over het midden over het beslag. Verdeel de rest van de beslag erover. Bak het brood in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. 


Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Gebruik je hiervoor ongebrande en ongezouten amandelen? Zo ja moet je ze eerst roosteren?
Tineke Reintjes
15-12-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.