Tritip
-
Snijd de vetcap van de tritip kruislings in. Bestrooi het vlees aan de vetkant met zout.
-
Maak een kruidenmengsel van fijngehakte salie, bladpeterselie en tijm. Meng dit met geperste knoflook, oregano, chilivlokken, peper en olijfolie.
-
Masseer dit mengsel aan de andere kant van het vlees. Zet het vlees opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
-
Doe rookhout in een roker-box en plaats boven een brander. Zodra het rookt, leg je de tritip op het verhoogde rooster.
-
Gaar het vlees indirect tot een kerntemperatuur van circa 49 °C. Haal de tritip van de barbecue en laat circa 10 minuten rusten.
-
Grill het vlees kort op houtskool voor een mooie bruine korst, circa 1 minuut per kant. Let op dat de kruiden niet verbranden. Laat nog kort rusten.
-
Snijd de tritip in drie delen en vervolgens in plakjes door tegen de draad in te snijden. Serveer met de pasta in uiensaus en capresesalade.
Pasta in uiensaus
-
Pel de uien en snijd ze in ringen. Verdeel ze over een ovenschaal.
-
Voeg kappertjes, paprikapoeder, chilivlokken, peper, oregano, tijm, olijfolie, zout, knoflook, zongedroogde tomaten en de olie toe. Meng alles goed en dek af met aluminiumfolie.
-
Rooster circa 1 uur op 180 °C in de barbecue op de hoogste positie.
-
Kook de pasta al dente in circa 10 minuten in gezouten water. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
-
Verwijder het folie van de uien. Voeg de slagroom toe en roer goed door.
-
Voeg grof gescheurde peterselie en een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat nog circa 5 minuten op lage stand pruttelen.
-
Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat pastawater toe voor extra binding.
-
Garneer met extra Parmezaanse kaas en leg de burrata in het midden. Snijd kruislings in zodat de kaas uitvloeit.
0 reacties