De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tritip van de bbq met pasta in uiensaus

In Buitengewoon BBQ maakt Pitmaster X de meest verrassende barbecue-gerechten. Proef dit malse rode vlees met een pasta in uiensaus. 

60 min voorbereidingstijd
90 min wachttijd
bord met pasta en rood vlees van de bbq

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Tritip, ook wel ezeltje genoemd, is een magisch stukje vlees. Mager maar tegelijkertijd wel lekker sappig. Daardoor leent het zich perfect om zich te laten garen op de barbecue."

Bereidingswijze

Tritip

  1. Snijd de vetcap van de tritip kruislings in.  Bestrooi het vlees aan de vetkant met zout.  

  2. Maak een kruidenmengsel van fijngehakte salie, bladpeterselie en tijm. Meng dit met geperste knoflook, oregano, chilivlokken, peper en olijfolie.  

  3. Masseer dit mengsel aan de andere kant van het vlees. Zet het vlees opzij zodat de smaken kunnen intrekken. 

  4. Doe rookhout in een roker-box en plaats boven een brander.  Zodra het rookt, leg je de tritip op het verhoogde rooster.

  5. Gaar het vlees indirect tot een kerntemperatuur van circa 49 °C.  Haal de tritip van de barbecue en laat circa 10 minuten rusten. 
     

  6. Grill het vlees kort op houtskool voor een mooie bruine korst, circa 1 minuut per kant. Let op dat de kruiden niet verbranden. Laat nog kort rusten. 

  7. Snijd de tritip in drie delen en vervolgens in plakjes door tegen de draad in te snijden. Serveer met de pasta in uiensaus en capresesalade.

Pasta in uiensaus

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verdeel ze over een ovenschaal.  

  2. Voeg kappertjes, paprikapoeder, chilivlokken, peper, oregano, tijm, olijfolie, zout, knoflook, zongedroogde tomaten en de olie toe.  Meng alles goed en dek af met aluminiumfolie.  

  3. Rooster circa 1 uur op 180 °C in de barbecue op de hoogste positie.

    Liever niet in de oven maken? Zet dan de ovenschaal in de oven op 180 °C en rooster voor een uur. 

  4. Kook de pasta al dente in circa 10 minuten in gezouten water. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.

  5. Verwijder het folie van de uien. Voeg de slagroom toe en roer goed door.  

  6. Voeg grof gescheurde peterselie en een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas toe.  Laat nog circa 5 minuten op lage stand pruttelen. 

  7. Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat pastawater toe voor extra binding.  

  8. Garneer met extra Parmezaanse kaas en leg de burrata in het midden. Snijd kruislings in zodat de kaas uitvloeit. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker