De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tagliatelle met Zweedse balletjes

Zweedse balletjes zijn dé traktatie na een dagje meubels shoppen. Wij laten zien hoe je ze thuis maakt.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tagliatelle met Zweedse balletjes

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

Een dagje naar de Scandinavische meubelwinkel is niet compleet zonder de heerlijke Zweedse gehaktballetjes. Vanaf vandaag kun je zo ook thuis maken. En we kunnen je verzekeren dat het makkelijker is dan een kast in elkaar zetten. 

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook

2. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el roomboter in een gietijzeren braadpan en fruit hierin de ui. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

3. Hak de peterselie (inclusief stelen), bewaar de helft voor garnering. Meng de andere helft met de ui, het gehakt, ei, paneermeel, nootmuskaat, piment, peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel.

4. Verhit de rest van de boter in een gietijzeren braadpan en bak de balletjes rondom aan.

5. Kook ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

6. Voeg de mosterd toe, gevolgd door de bouillon en room. Laat circa 5 minuten pruttelen tot de ballen gaar zijn. Doe wat pastawater bij de saus en laat iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.

7. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus eroverheen en maak af met de achtergehouden peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.