Een dagje naar de Scandinavische meubelwinkel is niet compleet zonder de heerlijke Zweedse gehaktballetjes. Vanaf vandaag kun je zo ook thuis maken. En we kunnen je verzekeren dat het makkelijker is dan een kast in elkaar zetten. 

Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 3 el boter
  • 1/2 bos peterselie
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • 1 tl piment
  • 1 tl nootmuskaat
  • zout en peper
  • 2 el mosterd
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml runderbouillon
  • 400 g tagliatelle

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook

2. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el roomboter in een gietijzeren braadpan en fruit hierin de ui. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

3. Hak de peterselie (inclusief stelen), bewaar de helft voor garnering. Meng de andere helft met de ui, het gehakt, ei, paneermeel, nootmuskaat, piment, peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel.

4. Verhit de rest van de boter in een gietijzeren braadpan en bak de balletjes rondom aan.

5. Kook ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

6. Voeg de mosterd toe, gevolgd door de bouillon en room. Laat circa 5 minuten pruttelen tot de ballen gaar zijn. Doe wat pastawater bij de saus en laat iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.

7. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus eroverheen en maak af met de achtergehouden peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

231
Tagliatelle met Zweedse balletjes
Tagliatelle met Zweedse balletjes