- Verwarm de oven voor op 100ºC.
- Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend de suiker toe.
- Meng het maïszetmeel met de azijn en mix door het schuim. Klop nog 2 minuten.
- Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er een ronde taartvorm van.
- Laat de pavlova circa 2 uur in de oven drogen en vervolgens helemaal afkoelen.
- Breng 100 ml slagroom aan de kook. Hak de chocolade fijn.
- Voeg de chocolade toe aan de hete room en laat erin oplossen. Roer glad en laat afkoelen in een kom.
- Klop de overige slagroom lobbig en spatel door het chocolademengsel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Schep vlak voor het serveren de chocolademousse op de pavlova. Leg de kersen met steel en al erop en bestuif met poedersuiker.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pavlova met purechocoladeroom
Het basisrecept voor Pavlova met pure chocoladeroom en kersen.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Pavlova! De grote zus van de meringue en volgens bronnen vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het perfecte recept voor zondag-bakdag.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Wat Eten We Vandaag?
‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties