Pavlova! De grote zus van de meringue en volgens bronnen vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het perfecte recept voor zondag-bakdag. 

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

7
Personen

Pavlova

  • 6 eiwitten
  • 300 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl maïszetmeel
  • 1 tl azijn

Chocoladeroom

  • 150 gr pure chocolade
  • 350 ml slagroom

Topping

  • 500 gr zoete rijpe zwarte kersen
  • 2 el poedersuiker voor bestuiven

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend de suiker toe.
  3. Meng het maïszetmeel met de azijn en mix door het schuim. Klop nog 2 minuten.
  4. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm er een ronde taartvorm van.
  5. Laat de pavlova circa 2 uur in de oven drogen en vervolgens helemaal afkoelen.
  6. Breng 100 ml slagroom aan de kook. Hak de chocolade fijn.
  7. Voeg de chocolade toe aan de hete room en laat erin oplossen. Roer glad en laat  afkoelen in een kom.
  8. Klop de overige slagroom lobbig en spatel door het chocolademengsel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  9. Schep vlak voor het serveren de chocolademousse op de pavlova. Leg de kersen met steel en al erop en bestuif met poedersuiker.

Geef je waardering

51
Pavlova met pure chocoladeroom
Pavlova met pure chocoladeroom