Bloedworst met spruiten-couscous

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Bereiding

Snijd de bloedworst in plakjes. Steek de bloedworst uit met een rond stekertje en bewaar de restjes voor de mousse. Snijd de appels in partjes, laat de schil eraan.

Bak de pakjes bloedworst in een klein beetje olijfolie voor 2 minuten. Doe de appelpartjes erbij en bak voor 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en laat even rusten

Bloedworstcrème

Week de gelatineblaadjes. Snipper het uitje. Fruit het uitje en doe er de bloedworst bij. Giet de fond erbij en laat dit goed doorkoken. Doe dan de room erbij en de geweekte gelatine. Laat weer even doorkoken en meng de pastei er doorheen.

Mix alles in een keukenmachine tot een glad mengsel. Zet een schaal in het ijs. Zeef het mengsel en zorg dat de creme terecht komt in de ijskoude schaal en spatel dit voorzichtig door. Op die manier emulgeert de crème.

Spruitencouscous 

Doe de schoongemaakte spruitjes in een keukenmachine zodat de spruitjes in kleine stukjes worden gehakt. Snipper de sjalotjes en fruit het in een klein beetje olijfolie. Doe de gehakte spruitjes erbij en blus af met witte wijn en room.

Zorg dat de room een beetje indikt en dan is de couscous klaar. De bloedworst en appeltjes hebben gerust en moeten nog even aangebakken worden. Haal de bloedworst eruit en bak de appeltjes nog even met een klein beetje suiker.

Serveren

Leg een quenelle van spruitjescouscous midden op het bord. Verdeel de plakjes bloedworst rondom en leg ook de appelpartjes erbij. Maak af met de bloedworstcrème en giet er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met wat grof zeezout.

Ingredienten

4
Personen

Voor de bloedworst met spruiten-couscous

  • 1 bloedworst
  • 2 elstar appels
  • 1 el olijfolie
  • 1 el kristalsuiker
  • snufje grof zeezout

Voor de bloedworstcrème:

  • 500 gr bloedworst
  • 1 ui
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kalfsfond
  • snuf zout en peper
  • 3 plakjes leverpastei
  • 350 ml room
  • 3 gelatineblaadjes

Voor de spruitencouscous

  • 300 g spruitjes
  • 2 sjalotjes
  • 75 ml room
  • 50 ml witte wijn

Extra nodig

  • keukenmachine
  • schaal met ijsklontjes
Geef je waardering
9