De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloedworst met spruiten-couscous

Met deze bloedworst met spruiten-couscous steel jij zeker de show tijdens het kerstdiner! Het leuke van zo'n gerecht is dat je het zowel warm als koud kan eten. Dus ga snel aan de slag met dit heerlijke recept.

90 MIN
Bloedworst met spruiten-couscous

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd de bloedworst in plakjes. Steek de bloedworst uit met een rond stekertje en bewaar de restjes voor de mousse. Snijd de appels in partjes, laat de schil eraan.

Bak de plakjes bloedworst in een klein beetje olijfolie voor 2 minuten. Doe de appelpartjes erbij en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en laat even rusten.

Bloedworstcrème

Week de gelatineblaadjes. Snipper het uitje. Fruit het uitje en doe er de bloedworst bij. Giet de fond erbij en laat dit goed doorkoken. Doe dan de room erbij en de geweekte gelatine. Laat weer even doorkoken en meng de pastei er doorheen.

Mix alles in een keukenmachine tot een glad mengsel. Zet een schaal in het ijs. Zeef het mengsel en zorg dat de creme terecht komt in de ijskoude schaal en spatel dit voorzichtig door. Op die manier emulgeert de crème.

Spruitencouscous 

Doe de schoongemaakte spruitjes in een keukenmachine zodat de spruitjes in kleine stukjes worden gehakt. Snipper de sjalotjes en fruit het in een klein beetje olijfolie. Doe de gehakte spruitjes erbij en blus af met witte wijn en room.

Zorg dat de room een beetje indikt en dan is de couscous klaar. De bloedworst en appeltjes hebben gerust en moeten nog even aangebakken worden. Haal de bloedworst uit de pan en bak de appeltjes nog even met een klein beetje suiker.

Serveren

Leg een quenelle van spruitjescouscous midden op het bord. Verdeel de plakjes bloedworst rondom en leg ook de appelpartjes erbij. Maak af met de bloedworstcrème en giet er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met wat grof zeezout.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker