De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuurkoolgoulash

Een winters gerecht met een tropisch tintje... Dat is hoe je deze tongstrelende zuurkoolgoulash het beste kunt omschrijven. Rudolph laat zien dat je deze creatie binnen handomdraai op tafel zet!

30 min voorbereidingstijd
Zuurkoolgoulash

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een winters gerecht met een tropisch tintje... Dat is hoe je deze tongstrelende zuurkoolgoulash het beste kunt omschrijven. Rudolph deelt een recept waarmee je deze creatie binnen handomdraai op tafel zet!

Bereidingswijze

Stap 1:
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s en de ananas in blokjes. Snijd de stelen van de koriander fijn en pluk de blaadjes.

Stap 2:
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika’s, karwijzaad en de paprikapoeder circa 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, water, zuurkool, sambal, ananas en de korianderstelen toe. Laat het geheel circa 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen. Breng de goulash op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Rasp de schil van de citroen en meng door de zure room. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Breng op smaak met zout.

Stap 4:
Schep een lepel zure room op de goulash en garneer met de cashewnoten en de korianderblaadjes.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker