Een winters gerecht met een tropisch tintje... Dat is hoe je deze tongstrelende zuurkoolgoulash het beste kunt omschrijven. Rudolph deelt een recept waarmee je deze creatie binnen handomdraai op tafel zet!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 4 uien
  • 2-4 tenen knoflook
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 100 g ananas
  • 1 bosje koriander
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 tl gerookt-paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 200 ml water
  • 500 g zuurkool
  • 2 tl sambal oelek
  • 150 g zure room
  • 2 citroenen
  • 80 g cashewnoten

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1:
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s en de ananas in blokjes. Snijd de stelen van de koriander fijn en pluk de blaadjes.

Stap 2:
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika’s, karwijzaad en de paprikapoeder circa 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, water, zuurkool, sambal, ananas en de korianderstelen toe. Laat het geheel circa 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen. Breng de goulash op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Rasp de schil van de citroen en meng door de zure room. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Breng op smaak met zout.

Stap 4:
Schep een lepel zure room op de goulash en garneer met de cashewnoten en de korianderblaadjes.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Zuurkoolgoulash
Zuurkoolgoulash 2