De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sacher blanc

Dol op witte chocolade? Dan is deze traditionele Franse Sacher blanc oftwel witte-chocoladetaart écht iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept voor de lekkere Sacher blanc. 

60 min voorbereidingstijd
Sacher blanc

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dol op witte chocolade? Dan is deze traditionele Franse Sacher blanc oftwel witte-chocoladetaart écht iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept voor de lekkere Sacher blanc. 

Bereidingswijze

Amandelcake

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de citroen. Draai de spijs met de eidooiers en de rasp van de citroen glad. Klop het eiwit met de suiker luchtig. Meng het eidooier-mengsel met het eiwitschuim. Hak de boter fijn in de bloem en spatel dit door het beslag. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Bak de cake in 10 minuten gaar. Steek na het afkoelen twee cirkels uit de cake van 18 cm.

Chocolademousse

Week de gelatine in ruim koud water. Breng 100 ml slagroom aan de kook en los hier de witte chocolade in op. Knijp de gelatine uit en roer door de chocolade. Laat afkoelen tot ca. 20 °C. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte en spatel in delen door het chocolademengsel. Leg een taartring van 20 cm op twee vellen keukenrol met bovenop een vel cellofaanfolie. Bekleed de rand van de ring ook met folie. Leg onderop de eerste plak cake en verdeel de helft van de mousse over de cake. Leg hierop de andere cakeplak en dek af met de rest van de mousse. Zet een uur in de vriezer of laat tenminste zes uur opstijven in de koelkast.

Decoratie
Tableer* de witte chocolade en spreid deze uit over een vel cellofaanfolie. Laat iets afkoelen en snijd langs een lineaal horizontaal en verticaal banen om zo rechthoekjes te maken. Laat de chocolade uitharden door deze ondersteboven op een vel bakpapier te leggen.

Tip van Rudolph:
Bij tableren wordt tweederde van de chocolade afgekoeld tot circa 26 ºC en wordt het gemengd met de resterende chocolade die circa 40ºC is. Hierdoor krijgt de chocolade de perfecte temperatuur van circa 32 ºC en kan het verder verwerkt worden.

Afwerken van de taart

Verwijder de taartring en zet de taart op een schaal. Verwijder het folie. Bestuif de bovenkant met poedersuiker en zet de rechthoekjes rechtop rondom tegen de taart aan. Garneer eventueel met een klein toefje bladgoud.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker