De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

goulashsoep

Zin in een kop dampende, ouderwetse goulashsoep. Met dit recept van Rudolph kan je zelf de lekkerste goulashsoep in elkaar draaien. 

45 min kooktijd
Goulashsoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Met heerlijk zacht vlees en verschillende groenten is deze goulashsoep een goedgevulde en gezonde maaltijd. Eén ding is zeker: dit smaakt naar meer!"

Bereidingswijze

Goulashsoep

  1. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en fruit het aan in een hete pan met olie. Zodra ze glazig zijn, doe dan de blokjes gesneden tomaten erbij. Laat het doorbakken.

  2. Zodra de ui en paprika goed zacht zijn, doe er dan de geperste knoflook, komijn, peper en zout bij. Laat kort meebakken.

  3. Snijd het vlees in blokjes van 1 cm en doe het bij het hete mengsel.  Als het vlees bruin bakt, doe er dan een halve liter water bij, samen met de paprikapoeder en de paprikapuree. Roer het goed door elkaar en breng het aan de kook. Zet dan het vuur laag met de deksel erop.

  4. Laat het langzaam garen en roer het af en toe door. Voeg er eventueel wat water bij als dat nodig is. Het vlees moet altijd onder water staan.

  5. Terwijl het vlees aan het sudderen is, kunnen de overige groenten in blokjes gesneden worden.  Na een uur is het vlees mooi gaar en zacht.

  6. Doe de groenten erbij en voeg er zoveel water aan toe dat alles ruim onder water staat. Roer alles goed door en breng het aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat de soep 40 minuten koken. Roer het af en toe door en voeg er naar smaak zout en peper aan toe.

  7. Als de groenten zacht zijn, is de soep klaar. Serveer de soep in grote kommen met eventueel wat brood.

Welk vlees in goulashsoep?

Oorspronkelijk wordt goulash met allerlei soorten vlees gemaakt. Maar de bekendste variant is de Hongaarse goulash met rundvlees. Runderlappen of riblappen zijn dan het best om te gebruiken, die worden heerlijk mals en zacht door het lange stoven.

Rudolph van Veen

Wat eet je bij goulashsoep?

Om er een volwaardige maaltijd van te maken, kun je de soep aanvullen met een heerlijk frisse Cobb salad. Een knapperig broodje doet het ook altijd goed naast een bord stevige goulashsoep.

Sopbrood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker