De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taco's met gefrituurde bloemkool

Deze taco's met gefrituurde bloemkool zijn het ideale recept voor het weekend. 

35 MIN
Taco’s met gefrituurde bloemkool

Een recept van

Jetske van den Elsen

jetske

"De taco's zijn gevuld met een maissalade en gefrituurde bloemkool ondergedompeld in een heerlijke saus. Door de frituur zijn de roosjes goed knapperig en de maissalade is een frisse tegenhanger in het gerecht. Boven alles is dit gerecht ook 100% vegan!"

Bereidingswijze

Saus

  1. Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en meng kort door.

    Voeg wat water toe als de saus te stroperig wordt. 

     

Maissalade

  1. Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Snijd de rode kool fijn.

  2. Meng de pot saus van de Picnic Taco Pakket Salsa met de mais, koriander en rode kool.

Gefrituurde bloemkool

  1. Verwarm de frituur op 175-180 graden.

  2. Snijd de bloemkool in roosjes. 

  3. Meng de sojamelk, bloem, zout, knoflookpoeder, chilipoeder en paprikapoeder samen tot een beslag. 

  4. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en vervolgens door de panko. 

  5. Frituur de bloemkoolroosjes in circa 2 tot 3 minuten goudbruin. 

  6. Meng de gefrituurde bloemkoolroosjes door de saus. 

  7. Snijd de bosui en in ringen en rooster het sesamzaad in een droge pan. 

  8. Vul de taco’s uit het Picnic Taco Pakket Salsa met de maissalade en gefrituurde bloemkool. Garneer met de bosui en sesamzaad. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker