De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Blauwe bessen crumbletaart met noten

Op zoek naar een heerlijk nagerecht of gebak voor bij de koffie? Met deze blauwe bessen crumbletaart met noten heb je dat zeker gevonden!
30 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
Blauwe bessen crumbletaart met noten

Een recept van

"Deze crumbletaart is net zo lekker als hij eruit ziet!"

Bereidingswijze

Blauwe bessen crumbletaart met noten

  1. Verwarm je oven voor op 200 °C. Bedek een vierkante ovenschaal van 20 bij 20 centimeter met bakpapier.

  2. Was de citroen, rasp en pers hem uit. Meng de poedersuiker met het bakpoeder, bloem, zout en citroenrasp. Snij de ongezouten roomboter met het ei in blokjes en snij met twee messen door het bloemmengsel, zodat je een soort kruimeldeeg krijgt.

  3. Verdeel twee-derde van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.

  4. Meng de blauwe bessen met het citroensap, kristalsuiker en de maizena. Verdeel over het deeg.

  5. Hak de amandelen en pecannoten grof en meng door het resterende deeg. Verkruimel dit over de blauwe bessen en bak 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in porties.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.