PLUS

Ingredienten

8
Porties

  • 200 g poedersuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 450 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 citroen
  • 225 g ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 250 g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 tl maïzena
  • 50 g amandelen
  • 50 g pecannoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Verwarm je oven voor op 200 °C. Bedek een vierkante ovenschaal van 20 bij 20 centimeter met bakpapier.

Was de citroen, rasp en pers hem uit. Meng de poedersuiker met het bakpoeder, bloem, zout en citroenrasp. Snij de ongezouten roomboter met het ei in blokjes en snij met twee messen door het bloemmengsel, zodat je een soort kruimeldeeg krijgt.

Verdeel twee-derde van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.

Meng de blauwe bessen met het citroensap, kristalsuiker en de maizena. Verdeel over het deeg.

Hak de amandelen en pecannoten grof en meng door het resterende deeg. Verkruimel dit over de blauwe bessen en bak 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in porties.

Geef je waardering

94
Blauwe bessen crumbletaart met noten