De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

simit met  kipspread

Het verse broodje en de kipspread zijn een perfecte combinatie. Een lekkere lunch en nét even wat dan je dagelijkse boterham met kaas.

40 min voorbereidingstijd
75 min kooktijd
simit

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Het verse broodje en de zelfgemaakte kipspread zijn een perfecte combinatie. Dit zou je iedere dag wel willen lunchen.

Bereidingswijze

Simit 

Stap 1: 

Meng in een grote kom de bloem, gist, zout, suiker en olie door elkaar. Voeg 350 ml lauwwarm water toe en kneed het goed door elkaar. Laat het deeg 45 minuten rijzen met een vochtige theedoek op de kom. 

Stap 2: 
Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Verdeel voor 1 simit (bagel) een bolletje deeg in twee gelijke strengen. Draai deze strengen om elkaar heen en druk de uiteindes tegen elkaar aan zodat er een bagelvorm ontstaat. Herhaal deze stap met alle deegbolletjes. 
 
Stap 3:
Meng in een kommetje de druivenmelasse met 50 ml water. Dompel de broodjes in het druivensiroopmengsel en wentel de bagels daarna royaal door de sesamzaadjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de bagels met een vochtige theedoek en laat circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 200 ˚C. 
 
Stap 4: 
Bak de bagels in de voorverwarmde oven in circa 10 goudbruin en gaar. 
 
Kipspread 
 
Stap 1: 
Breng een pan water met een blokje kippenbouillon aan de kook en voeg de kipfilets toe. Kook tot de kip gaar in circa 10 minuten. Haal uit de pan en trek met twee vorken het vlees uit elkaar en laat iets afkoelen. 

Stap 2: 
Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, de rasp van een ½ citroen en gemalen komijn. Pel en rasp de knoflook en roer erdoor. Hak de walnoten grof en meng samen met de kip door het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout. 

Opmaak 
Snijd de simit open, verdeel de sla erover en schep de kipspread erop. Garneer met verse peterselie en pul biber voor extra pit. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker