Simit
Stap 1:
Meng in een grote kom de bloem, gist, zout, suiker en olie door elkaar. Voeg 350 ml lauwwarm water toe en kneed het goed door elkaar. Laat het deeg 45 minuten rijzen met een vochtige theedoek op de kom.
Stap 2:
Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Verdeel voor 1 simit (bagel) een bolletje deeg in twee gelijke strengen. Draai deze strengen om elkaar heen en druk de uiteindes tegen elkaar aan zodat er een bagelvorm ontstaat. Herhaal deze stap met alle deegbolletjes.
Stap 3:
Meng in een kommetje de druivenmelasse met 50 ml water. Dompel de broodjes in het druivensiroopmengsel en wentel de bagels daarna royaal door de sesamzaadjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de bagels met een vochtige theedoek en laat circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 200 ˚C.
Stap 4:
Bak de bagels in de voorverwarmde oven in circa 10 goudbruin en gaar.
Kipspread
Stap 1:
Breng een pan water met een blokje kippenbouillon aan de kook en voeg de kipfilets toe. Kook tot de kip gaar in circa 10 minuten. Haal uit de pan en trek met twee vorken het vlees uit elkaar en laat iets afkoelen.
Stap 2:
Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, de rasp van een ½ citroen en gemalen komijn. Pel en rasp de knoflook en roer erdoor. Hak de walnoten grof en meng samen met de kip door het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak
Snijd de simit open, verdeel de sla erover en schep de kipspread erop. Garneer met verse peterselie en pul biber voor extra pit.
Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken >
0 reacties