1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook (het liefst een pan waar beide kreeften in passen). Doe de kreeften in het water en kook ca. 3 minuten, laat afkoelen in ijswater.
2. Snijd de kreeften als ze helemaal zijn afgekoeld met een stevig mes in de lengte doormidden, pluk het vlees, snijd in hapklare stukken en doe in een kom. Pluk ook het vlees uit de poten. Zet in de koeling.
3. Optioneel: Mayonaise maken, met een keukenmachine of met de hand. Rasp de zest van een halve citroen boven een kom. Doe het sap van de citroen samen met het eigeel, een snuf zout en de mosterd erbij. Klop met een garde en giet langzaam de olie erbij tot een lobbige mayonaise vormt.
4. Voor de salade: Pel en snijd de sjalot fijn. Meng met 2 el mayonaise, de olijfolie, het sap van ½ citroen en breng op smaak met zout en peper. Was en droog de sla, scheur in grove stukken en meng met de dressing.
5. Snijd de bleekselderij in hele dunne blokjes (brunoise), snijd de bieslook en dille fijn. Maal de venkelzaad fijn in een vijzel. Roer alles door de overige mayonaise.
6. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Snijd de brioche over de lengte open, besmeer royaal met boter en rooster knapperig in de pan.
7. Meng het kreeftenvlees door de mayonaise.
8. Verdeel de kreeft over het brood en serveer de salade ernaast.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties