De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lobster rolls

Lobster roll is hét ultieme broodje voor de liefhebber van schaaldieren. En niet eens superlastig om zelf te maken!

45 MIN
Lobster Rolls

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

De lobster roll werd voor het eerst geserveerd in de Amerikaanse staat Connecticut in 1929. Maar pas in 1970 werd het broodje een knallend succes door de verkoop in eetkraampjes in de visserij-rijke omgeving van de staat Maine. In Nederland is het broodje wat minder bekend maar daar gaan we met dit fantastische recept verandering in proberen te brengen.

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook (het liefst een pan waar beide kreeften in passen). Doe de kreeften in het water en kook ca. 3 minuten, laat afkoelen in ijswater.

2. Snijd de kreeften als ze helemaal zijn afgekoeld met een stevig mes in de lengte doormidden, pluk het vlees, snijd in hapklare stukken en doe in een kom. Pluk ook het vlees uit de poten. Zet in de koeling.

3. Optioneel: Mayonaise maken, met een keukenmachine of met de hand. Rasp de zest van een halve citroen boven een kom. Doe het sap van de citroen samen met het eigeel, een snuf zout en de mosterd erbij. Klop met een garde en giet langzaam de olie erbij tot een lobbige mayonaise vormt.

4. Voor de salade: Pel en snijd de sjalot fijn. Meng met 2 el mayonaise, de olijfolie, het sap van ½ citroen en breng op smaak met zout en peper. Was en droog de sla, scheur in grove stukken en meng met de dressing.

5. Snijd de bleekselderij in hele dunne blokjes (brunoise), snijd de bieslook en dille fijn. Maal de venkelzaad fijn in een vijzel. Roer alles door de overige mayonaise.

6. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Snijd de brioche over de lengte open, besmeer royaal met boter en rooster knapperig in de pan.

7. Meng het kreeftenvlees door de mayonaise.

8. Verdeel de kreeft over het brood en serveer de salade ernaast.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker