De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Buchteln met vanillesaus

Buchteln zijn kleine, zoete broodjes die erg geliefd zijn in Oostenrijk. Perfect als tussendoortje bij de koffie of thee of als toetje. Zo simpel en zo lekker! Rudolph deelt zijn recept.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
buchtlen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Buchteln zijn kleine, zoete broodjes die erg geliefd zijn in Oostenrijk. Perfect als tussendoortje bij de koffie of thee of als toetje. Zo simpel en zo lekker! Rudolph deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Abrikozenvulling  
Week de gedroogde abrikozen een nacht in water. Giet het water af en pureer daarna met een hakmolen tot een grove abrikozenvulling.  

Buchteln 
Stap 1: 
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm en los de gist hierin op. Rasp de citroen en smelt de boter. Voeg de bloem, eidooiers, poedersuiker, vanillesuiker, citroenschil, boter en zout toe aan een mengkom en mix kort door. Voeg dan de melk met de gist toe en kneed in de mixer of met de hand tot een egaal deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat bij voorkeur op een warme plaats (circa 50 °C) circa 30 minuten rijzen. 

Stap 2: 
Vet een ovenschaal in met boter. Werk het gerezen deeg kort door met je handen. Rol het dan uit tot een dikte van circa 1 cm. Steek met een uitsteker van circa 7 cm cirkels uit het deeg.  

Stap 3: 
Verdeel 1 tl van de abrikozenvulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw het deeg dicht als een buideltje. Leg de buchteln in de ovenschaal met de dichtgevouwen kant naar beneden. Dek af en laat nog circa 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.  

Stap 4: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak de buchteln circa 30 minuten in de oven.  

Vanillesaus 
Stap 1: 
Breng de melk met de suiker aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe aan de melk. 

Stap 2 
Roer de eidooiers met de custardpoeder en eventueel de rum tot een papje. Voeg dit mengsel toe aan de hete melk in de pan en laat het geheel al roerend circa 2 minuten koken totdat de saus iets dikker is geworden. 

Stap 3: 
Serveer de warme vanillesaus bij de buchteln. Bestuif eventueel met poedersuiker.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.