De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linzensoep met bloemkool

15 min kooktijd
Linzensoep met bloemkool

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng een pan met water en een klein beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud. Laat de bloemkool goed uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg het komijn- en kaneelpoeder toe en fruit circa 2 minuten mee. Snijd de merguezworstjes in stukjes en voeg toe aan de pan met knoflook. Bak circa 5 minuten mee tot ze rondom bruin zijn. Schenk de kippenbouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de linzen toe, breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng op smaak met versgemalen peper. Pluk en snijd de munt in reepjes.

Verdeel de soep over kommen en verdeel de munt erover. Serveer de naanbroden erbij.

 

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker