1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
2. Snijd de boter in blokjes. Doe met de bloem, suiker, kokos en een snuf zout in de kom van de keukenmachine. Mix rustig door en voeg het scheutje melk er al draaiend bij, zodat je een samenhangend deeg hebt.
3. Druk het deeg met een lepel of je handen op de bodem van de met bakpapier beklede vorm. Gebruik eventueel wat bloem om plakken tegen te gaan. Bak 15 minuten in de oven tot de bodem licht gekleurd is.
4. Splits de eieren (bewaar het wit om bijvoorbeeld meringue te maken). Rasp de schil van 1 citroen en pers 90 ml citroensap uit. Voeg de citroensap, gecondenseerde melk en het citroenrasp toe aan de eidooiers en mix tot een glad mengsel.
5. Haal de gebakken bodem uit de oven.
6. Schenk het citroenmengsel op de taartbodem, strijk glad en bak nog 10-15 minuten in de oven, tot de vulling stevig is.
7. Laat de taart afkoelen. Snijd in punten en geef er een bol vanille-ijs en de bessen bij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties