Cilbir
-
Smelt de boter in een steelpan en voeg de 'Pul biber' (chilivlokken) toe. Roer goed door en zet het vuur uit.
-
Pel en rasp de knoflook en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met een snufje zout.
-
Breng een pan water aan de kook en voeg de azijn en een snufje zout toe. Pocheer de eieren één voor één in het water met de azijn voor ongeveer 3-3,5 minuut. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.
Pita's
-
Kneed in een kom de bloem samen met olijfolie, water en een snuf zout tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol hier 4 bolletjes van. Druk de bolletjes een beetje plat en bak de pitabroodjes in een droge koekenpan rondom goudbruin en gaar.
Granaatappel-limonade
-
Halveer de granaatappels en verwijder de pitjes door er met een pollepel op te slaan (of koop de pitjes al in een bakje). Blend de pitjes tot een granaatappelsap en zeef de velletjes/pitjes eruit. Meng het sap met de groene thee. Snijd de citroen door de helft en snijd en één helft in schijfjes en pers de andere helft uit boven de thee. Voeg de de tijm en honing toe en laat alle smaken goed intrekken. Zet in de koelkast om af te koelen.
Opmaak
-
Hak de dille en bladpeterselie. Verdeel de knoflookyoghurt over 4 diepe borden. Leg hier twee gepocheerde eieren op per bord. Besprenkel met het botermengsel en garneer met de verse kruiden. Serveer met de zelfgemaakte pita en de granaatappel-limonade.
0 reacties