In Turkije kun je op iedere hoek van de straat een Kumpir bestellen: het is één van de meest populaire fastfood-gerechten van het land. Karsu deelt speciaal haar recept zodat ook jij thuis kunt genieten van deze heerlijke gepofte aardappel met royale toppings.

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

  • 4 kruimige aardappelen
  • 60 g boter
  • 100 g geraspte kaas

Russische salade

  • 1 winterpeen
  • 50 g kleine augurken
  • 50 g erwten
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt

Toppings

  • 4 knakworsten (vlees/vegetarisch)
  • 60 g gemengde olijven (zonder pit)
  • 30 g rode kool in zuur
  • sriracha
  • peper en zout naar smaak

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • bakplaat
  • pan
  • koekenpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Voorbereiden 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C.  

Stap 2: 
Prik gaatjes in de aardappel en verpak in aluminiumfolie en bak voor circa 90 minuten in de oven.  

Stap 3: 
Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de knakworsten, olijven en augurken in dunne plakken.  

Stap 4: 
Breng een pan water aan de kook en blancheer de wortel en erwten voor circa 5 minuten. Laat afkoelen. 

Stap 5: 
Verhit olie in een koekenpan en bak de knakworsten goudbruin. 

Russische salade 

Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, augurken, wortel en erwten. Breng op smaak met zout en peper.  

Afmaken kumpir 

Stap 1: 
Haal de aardappelen uit de oven, vouw het folie om. Snijd de aardappelen door de lengte en prak met een vork los. Voeg dan zout, boter en kaas toe en meng tot een smeuïge puree. 

Stap 2:  
Vul de kumpir met Russische salade en top af met de rode kool, knakworsten, olijven, rode kool en pittige saus. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Kumpir
Kumpi