Voorbereiden
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2:
Prik gaatjes in de aardappel en verpak in aluminiumfolie en bak voor circa 90 minuten in de oven.
Stap 3:
Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de knakworsten, olijven en augurken in dunne plakken.
Stap 4:
Breng een pan water aan de kook en blancheer de wortel en erwten voor circa 5 minuten. Laat afkoelen.
Stap 5:
Verhit olie in een koekenpan en bak de knakworsten goudbruin.
Russische salade
Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, augurken, wortel en erwten. Breng op smaak met zout en peper.
Afmaken kumpir
Stap 1:
Haal de aardappelen uit de oven, vouw het folie om. Snijd de aardappelen door de lengte en prak met een vork los. Voeg dan zout, boter en kaas toe en meng tot een smeuïge puree.
Stap 2:
Vul de kumpir met Russische salade en top af met de rode kool, knakworsten, olijven, rode kool en pittige saus.
1 reactie