De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kumpir

In Turkije kun je op iedere hoek van de straat een Kumpir bestellen: het is één van de meest populaire fastfood-gerechten van het land. Karsu deelt speciaal haar recept zodat ook jij thuis kunt genieten van deze heerlijke gepofte aardappel met royale toppings.

90 MIN
Kumpir

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

In Turkije kun je op iedere hoek van de straat een Kumpir bestellen: het is één van de meest populaire fastfood-gerechten van het land. Karsu deelt speciaal haar recept zodat ook jij thuis kunt genieten van deze heerlijke gepofte aardappel met royale toppings.

Bereidingswijze

Voorbereiden 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C.  

Stap 2: 
Prik gaatjes in de aardappel en verpak in aluminiumfolie en bak voor circa 90 minuten in de oven.  

Stap 3: 
Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de knakworsten, olijven en augurken in dunne plakken.  

Stap 4: 
Breng een pan water aan de kook en blancheer de wortel en erwten voor circa 5 minuten. Laat afkoelen. 

Stap 5: 
Verhit olie in een koekenpan en bak de knakworsten goudbruin. 

Russische salade 

Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, augurken, wortel en erwten. Breng op smaak met zout en peper.  

Afmaken kumpir 

Stap 1: 
Haal de aardappelen uit de oven, vouw het folie om. Snijd de aardappelen door de lengte en prak met een vork los. Voeg dan zout, boter en kaas toe en meng tot een smeuïge puree. 

Stap 2:  
Vul de kumpir met Russische salade en top af met de rode kool, knakworsten, olijven, rode kool en pittige saus. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker