Stap 1:
Doe de gist, het bloem en het zout in een kom en voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed tot een soepel deeg, dek af met folie of een theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.
Stap 2:
Snijd de spinazie grof, verkruimel de feta en meng samen met de chili- en paprikapoeder en een snuf zout.
Stap 3:
Verdeel het deeg in gelijke stukken (7 a 8 bollen). Bestrooi het aanrecht met bloem en rol een bol deeg heel dun uit.
Stap 4:
Verdeel het spinaziemengsel over één helft van het uitgerolde deeg en laat hierbij de randen vrij. Bestrijk de randen met wat water en vouw de andere helft van het deeg eroverheen. Druk de randen stevig aan. Herhaal het uitrollen en vullen voor de andere bollen deeg.
Stap 5:
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de gözlemes aan beide kanten goudbruin.
Liever een zoete variant? Probeer dan de gözlemes met hazelnootpasta en banaan >
0 reacties