De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gözleme met feta en spinazie

Op zoek naar een lekkere hartige snack? Probeer eens deze gözleme met feta en spinazie. Eet smakelijk!
30 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
gozleme

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Gözlemes zijn superlekker en ook helemaal niet moeilijk om te maken. De combinatie feta met spinazie maakt het helemaal af."

Bereidingswijze

Gözleme met feta en spinazie

  1. Doe de gist, het bloem en het zout in een kom en voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed tot een soepel deeg, dek af met folie of een theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.

  2. Snijd de spinazie grof, verkruimel de feta en meng samen met de chili en paprikapoeder en een snuf zout.

  3. Verdeel het deeg in gelijke stukken (7 a 8 bollen). Bestrooi het aanrecht met bloem en rol een bol deeg heel dun uit. 

  4. Verdeel het spinaziemengsel over één helft van het uitgerolde deeg en laat hierbij de randen vrij. Bestrijk de randen met wat water en vouw de andere helft van het deeg eroverheen. Druk de randen stevig aan. Herhaal het uitrollen en vullen voor de andere bollen deeg.

  5. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de gözlemes aan beide kanten goudbruin. 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.