De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gözleme met banaan en hazelnootpasta

Dat banaan en hazelnootpasta gemaakt zijn voor elkaar hoeven we ons geen twee te keer laten vertellen. Deze gözleme is daarom perfect voor de zoetekauw onder ons.
30 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
gozleme

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Gözlemes zijn onwijs lekker en je kunt er van alles op doen, zo ook banaan met hazelnootpasta!"

Bereidingswijze

Gözleme met banaan en hazelnootpasta

  1. Doe de gist, het bloem en het zout in een kom en voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed tot een soepel deeg, dek af met folie of een theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.

  2. Verdeel het deeg in gelijke stukken (7 a 8 bollen). Bestrooi het aanrecht met bloem en rol een bol deeg heel dun uit.

  3. Snijd de banaan in plakjes. Verdeel wat hazelnootpasta over één helft van het uitgerolde deeg en laat hierbij de randen vrij. Leg er plakjes banaan overheen. Bestrijk de randen met wat water en vouw de andere helft van het deeg eroverheen. Druk de randen stevig aan. Herhaal het uitrollen en vullen voor de andere bollen deeg. 

  4. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de gözlemes aan beide kanten goudbruin. Serveer met een swirl gecondenseerde melk erover, wat plakjes banaan en een klein snufje zeezout.

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.