Stap 1:
Doe de gist, het bloem en het zout in een kom en voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed tot een soepel deeg, dek af met folie of een theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen, totdat het deeg verdubbeld is.
Stap 2:
Verdeel het deeg in gelijke stukken (7 a 8 bollen). Bestrooi het aanrecht met bloem en rol een bol deeg heel dun uit.
Stap 3:
Snijd de banaan in plakjes. Verdeel wat hazelnootpasta over één helft van het uitgerolde deeg en laat hierbij de randen vrij. Leg er plakjes banaan overheen. Bestrijk de randen met wat water en vouw de andere helft van het deeg eroverheen. Druk de randen stevig aan. Herhaal het uitrollen en vullen voor de andere bollen deeg.
Stap 4:
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de gözlemes aan beide kanten goudbruin. Serveer met een swirl gecondenseerde melk erover, wat plakjes banaan en een klein snufje zeezout.
Liever een hartige gözleme? Bekijk dan deze variant met feta en spinazie >
0 reacties