Zorg dat de noedels geheel onder water staan in een ruime kom met kokend water en een beetje zout. Giet na 10 minuten af.
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd in repen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de kip in stukjes van 3 cm.
Verhit een laagje olie in de wok en frituur de knoflook lichtbruin. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Verhit de olie in de wok en bak de kip goudbruin. Voeg de rode peper en paksoi toe en roerbak beetgaar. Schep de groente naar de zijkant van de wok en laat in het midden van de wok het vocht verdampen. Breek de eieren in het midden van de wok en roer het ei los tot het gestold is.
Voeg taugé, vissaus en suiker toe. Pers het sap van een halve limoen en meng met de sesamolie en de noedels door de groente.
Hak de gefrituurde knoflook grof. Snijd de rest van de limoen in partjes.
Serveren
Verdeel de wokschotel over 4 diepe borden of kommen. Bestrooi met gefrituurde knoflook, pinda’s, koriander, de rest van de rode peper en garneer met partjes limoen.
0 reacties