De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ris de veau / kalfszwezerik met kalfsniertjes, morillessaus en gekarameliseerde ui

Blancheer de zwezerik met laurier voor ca 5 minuten. Giet de zwezerik af en laat even afkoelen. Verwijder het vlies van de zwezerik en snijd in vier stukken. Spoel de niertjes goed af met water en snijd in stukjes, volg daarbij de vorm/inkepingen van de niertjes.

60 MIN
Ris de veau / kalfszwezerik met kalfsniertjes, morillessaus en gekarameliseerde ui

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:
Blancheer de zwezerik met laurier voor ca 5 minuten. Giet de zwezerik af en laat even afkoelen. Verwijder het vlies van de zwezerik en snijd in vier stukken. Spoel de niertjes goed af met water en snijd in stukjes, volg daarbij de vorm/inkepingen van de niertjes. Bestrooi de zwezerik en niertjes met peper en zout en laat even rusten. Maak in de tussentijd de saus.

Saus
Snijd de uien in grove stukken en hak de champignons en cantharellen. Doe een klont roomboter in een pan en voeg de uien toe. Bak deze totdat ze glazig worden en voeg de suiker toe. Vervolgens mogen de champignons en cantharellen erbij. Kook dit goed door. Blus het geheel af met een flinke scheut cognac en voeg de room toe. Laat het pruttelen totdat het ingekookt is tot een mooie saus.

Bak als eerste de zwezerik in een flinke scheut olijfolie. Het is belangrijk dat de zwezerik een krokant korstje krijgt. Wanneer de zwezerik krokant is, voeg er een grote klont boter bij, zodat de zwezerik nog krokanter en lichtbruin van kleur wordt. Haal de zwerik uit de pan en bak in hetzelfde vet de niertjes. Draai de niertjes de hele tijd om zodat beide kanten worden gebakken. Wanneer de niertjes gaar zijn mogen ze worden toegevoegd aan de saus. Doe dit ook met de zwezerik. Roer het geheel nog goed door.

Serveren:
Serveer de niertjes met de zwezerik in de saus. Maak het af met een takje peterselie.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker