Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze eventueel doormidden. Kook de spruitjes in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
Snijd de steeltjes van de oesterzwammen en scheur de oesterzwammen in stukjes.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes tot het meeste vocht verdwenen is. Voeg de oesterzwammen en de spruiten toe en bak circa 6 minuten mee.
Snijd de abrikozen in reepjes en voeg samen met de walnoten toe aan de spruiten. Voeg de abrikozenjam en het water toe en verwarm circa 2 minuten tot het vocht verdampt is en de spruitjes glanzen. Breng op smaak met versgemalen peper.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Verbrokkel de feta.
Roer de couscous los met een vork en meng de peterselie en de feta erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de spruitjes op bord en serveer de couscous erbij.
0 reacties