De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spruitjes die iedereen lust (gebakken spruitjes met abrikozen)

Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Maak de spruitjes schoon en snijd ze eventueel doormidden.

30 MIN
Spruitjes die iedereen lust (Gebakken spruitjes met abrikozen)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Maak de spruitjes schoon en snijd ze eventueel doormidden. Kook de spruitjes in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.

Snijd de steeltjes van de oesterzwammen en scheur de oesterzwammen in stukjes.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes tot het meeste vocht verdwenen is. Voeg de oesterzwammen en de spruiten toe en bak circa 6 minuten mee.

Snijd de abrikozen in reepjes en voeg samen met de walnoten toe aan de spruiten. Voeg de abrikozenjam en het water toe en verwarm circa 2 minuten tot het vocht verdampt is en de spruitjes glanzen. Breng op smaak met versgemalen peper.

Pluk en hak de peterselie fijn.

Verbrokkel de feta.

Roer de couscous los met een vork en meng de peterselie en de feta erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren

Schep de spruitjes op bord en serveer de couscous erbij.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker