Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Tomaatjes

  • 200 g trostomaatjes
  • olijfolie om in te bakken

Pasta

  • 250 g spaghetti
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • 1 ui
  • 2 grote preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje basilicum

Extra nodig:

  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Tomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Bestrooi ze met een beetje zout, versgemalen peper en besprenkel met olijfolie. Pof de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.

Pasta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Garnalen

  • Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd de knoflook en de peper fijn.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit olijfolie in een pan en roerbak de garnalen circa 1 minuut.
  • Voeg de ui, knoflook, rode peper en prei toe, roerbak circa een halve minuut en voeg dan de pasta toe.
  • Halveer de citroen en besprenkel de garnalen met het sap en extra olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen.

Serveren

  • Verdeel de pasta met garnalen over borden en leg de tomaatjes erop. Rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicum.

Hier vind je meer inspiratie voor een lekkere maaltijd bij het avondeten.

Geef je waardering

658
Supersnelle pasta met garnalen