Supersnelle pasta met garnalen

29
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Tomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Bestrooi ze met een beetje zout, versgemalen peper en besprenkel met olijfolie. Pof de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.

Pasta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Garnalen

  • Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd de knoflook en de peper fijn.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit olijfolie in een pan en roerbak de garnalen circa 1 minuut.
  • Voeg de ui, knoflook, rode peper en prei toe, roerbak circa een halve minuut en voeg dan de pasta toe.
  • Halveer de citroen en besprenkel de garnalen met het sap en extra olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen.

Serveren

  • Verdeel de pasta met garnalen over borden en leg de tomaatjes erop. Rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicum.

 

Ingredienten

4
Personen

Tomaatjes

  • 200 g trostomaatjes
  • olijfolie om in te bakken

Pasta

  • 250 g spaghetti
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • 1 ui
  • 2 grote preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje basilicum

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
29