De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-plaattaart

Ga lekker uit je plaat(taart)! Deze appel-plaattaart is een reden om een feestje te geven. Een perfecte taart om aan vrienden en familie uit te delen.

Appel plaattaart

Een recept van

Ga lekker uit je plaat(taart)! Deze appel-plaattaart is een reden om een feestje te geven. Een perfecte taart om aan vrienden en familie uit te delen.

Bereidingswijze

Stap 1: deeg
Meng alle ingrediënten voor het deeg goed door elkaar en laat het deeg ingepakt in plasticfolie in de koelkast in circa 30 minuten stevig worden.

Stap 2: vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Week de rozijnen in heet water. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schil de appels en snijd in plakjes. Meng de appels met suiker en kaneelpoeder. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de bakplaat.
Verdeel het spijs in kleine stukjes over de bodem en verdeel ook de appelvulling en de rozijnen over het deeg. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg de repen deeg over de appelvulling. Kluts het ei. Bestrijk het deeg met het ei en bak de taart circa 30 – 40 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.

Tip van Rudolph: Lekker om de taart te serveren met toefjes slagroom.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker