1. Verwarm de oven voor op 230 °C of zo hoog als jouw oven kan.
2. Snijd de spitskool in 6 tot 8 parten, smeer in met de 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg in een ovenschaal of bakplaat, zorg ervoor dat het in een laag past. Halveer de citroen en leg bij de kool. Rooster circa 10 minuten, draai de kool om en rooster nog circa 10 minuten.
3. Strooi zout over de zalm en smeer in met het harissa en 3 el olijfolie.
4. Verhit een koekenpan en bak de zalm in circa 2 tot 3 minuten per kant rosé. Zet het vuur niet te hoog, dan kan de harissa aanbranden.
5. Pel de teen knoflook en rasp door de yoghurt, haal de dilleblaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Meng door de yoghurt met zout en goed veel peper.
6. Haal de spitskool uit de oven en verdeel over de borden samen met de zalm. Knijp de geroosterde citroen over de kool. Leg op elk bord bij de zalm een schep yoghurtsaus en serveer met het platbrood. Snijd een citroen in partjes en serveer erbij. Doe overal nog een goede draai peper overheen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties