De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Köfte dürüm en frisse citroenlimonade

Zelf köfte dürüm maken is nog nooit zo makkelijk én lekker geweest. Met dit recept kan het niet fout gaan. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
kofte

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

'Ik leg je uit hoe je zelf köfte dürüm maakt. Heerlijk met de knoflooksaus en de citroenlimonade!'

Bereidingswijze

Citroenlimonade

  1. Was de citroenen en limoenen goed. Schil met een dunschiller de schil van de citroenen en limoenen (neem zo min mogelijk wit van onder de schil mee). Pers vervolgens het sap uit en verwijder de pitjes.  

  2. Breng het water met de suiker, het citroen- en limoensap en de schillen in een steelpan aan de kook. Laat goed doorkoken tot de suiker helemaal is opgelost en de smaken er goed ingetrokken zijn. Zeef de siroop en laat iets afkoelen. 

  3. Doe de siroop samen met de munttakjes in een karaf en schenk er bruiswater bij. Voeg vlak voor het serveren de ijsblokjes toe.  

Köfte

  1. Pel en snijd de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng in een grote kom het gehakt, de ui, peterselie, pul biber, kerrie, komijn, knoflook een flinke snuf zout en versgemalen peper. 

  2. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk een beetje plat. Verhit een grillpan en grill de köfte aan beide kanten in circa 4-5 minuten gaar. 

Topping

  1. Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaat in blokjes, komkommer in plakjes en houd apart.  

  2. Pel en snijd de rode ui in halveringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de olijfolie toe.  

  3. Bestrijk de dürümvellen met knoflooksaus en sambal. Verdeel de ijsbergsla, tomaat en komkommer erover. Schep wat van de rodeui-salade erover samen met de köfte en rol op. Grill nog een paar minuten tot de dürüm mooie grillstrepen heeft. Snijd schuin door en serveer met extra knoflooksaus en een glas citroenlimonade. 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.