Citroenlimonade
Stap 1:
Was de citroenen en limoenen goed. Schil met een dunschiller de schil van de citroenen en limoenen (neem zo min mogelijk wit van onder de schil mee). Pers vervolgens het sap uit en verwijder de pitjes.
Stap 2:
Breng het water met de suiker, het citroen- en limoensap en de schillen in een steelpan aan de kook. Laat goed doorkoken tot de suiker helemaal is opgelost en de smaken er goed ingetrokken zijn. Zeef de siroop en laat iets afkoelen.
Stap 3:
Doe de siroop samen met de munttakjes in een karaf en schenk er bruiswater bij. Voeg vlak voor het serveren de ijsblokjes toe.
Köfte
Stap 1:
Pel en snijd de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng in een grote kom het gehakt, de ui, peterselie, pul biber, kerrie, komijn, knoflook een flinke snuf zout en versgemalen peper.
Stap 2:
Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk een beetje plat. Verhit een grillpan en grill de köfte aan beide kanten in circa 4-5 minuten gaar.
Topping
Stap 1:
Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaat in blokjes, komkommer in plakjes en houd apart.
Stap 2:
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de olijfolie toe.
Stap 3:
Bestrijk de dürümvellen met knoflooksaus en sambal. Verdeel de ijsbergsla, tomaat en komkommer erover. Schep wat van de rodeui-salade erover samen met de köfte en rol op. Grill nog een paar minuten tot de dürüm mooie grillstrepen heeft. Snijd schuin door en serveer met extra knoflooksaus en een glas citroenlimonade.
Meld je aan en praat mee