De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

käsespätzle met spek

Wintersporters opgelet! Eet je dit gerecht altijd alleen maar op de skipiste? Vanaf nu kun je ook thuis genieten van deze heerlijke Käsespätzle! Rudolph deelt zijn recept.

30 min voorbereidingstijd
Käsespätzle

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wintersporters opgelet! Eet je dit gerecht altijd alleen maar op de skipiste? Vanaf nu kun je ook thuis genieten van deze heerlijke Käsespätzle! Rudolph deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Spätzle

Stap 1:
Meng het meel, eieren, zout en het water. Kneed het geheel tot een egaal deeg. Het deeg hoort dik en stroperig aan te voelen.

Stap 2:
Breng in een pan water met een snufje zout aan de kook. Druk het deeg door een pureepers of een spätzle schaaf. Kook de spätzle totdat ze boven komen drijven. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.

Röstzwiebeln
Snijd de uien in ringen. Bestrooi de uienringen met het paprikapoeder en een beetje bloem. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de uienringen in circa 3-4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout.

Käsespätzle

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Snipper de ui. Rasp de gruyère. Snijd de peterselie fijn. Bak de spekjes circa 3 minuten en voeg dan de geklaarde boter en de ui toe. Bak op laag vuur nog circa 3 minuten.

Stap 3:
Voeg de spätzle toe en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geraspte gruyère er overheen. Zet de pan circa 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer met de röstzwiebeln en de peterselie.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker