De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladefontein met marshmallows en vers fruit

Heerlijk met zijn allen zelfgemaakte marshmallows dippen in de warme chocolade. Deze chocoladefontein naast gezellig ook heel erg lekker. 

Chocolade fontijn met Marshmellows

Een recept van

Heerlijk met zijn allen zelfgemaakte marshmallows dippen in de warme chocolade. Deze chocoladefontein is naast gezellig ook heel erg lekker.

Bereidingswijze

Stap 1: gelatine weken
Week de gelatine in koud water tot de blaadjes zacht zijn. 

Stap 2: marshmallows maken
Klop de eiwitten met 50 gram suiker luchtig met een mixer. Breng 200 gram suiker met het water en de honing in een pannetje aan de kook en laat het 2 minuten inkoken tot 121 °C. Je kunt dit het beste meten met een digitale kookthermometer. Giet voorzichtig de hete suikersiroop al kloppend op de hoogste stand bij het eiwitschuim en laat het schuim nog 5 minuten doorkloppen op middelhoge stand. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het schuim terwijl je het mixt. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit rondjes op plasticfolie of bakpapier. Laat de marshmallows minimaal een halve dag drogen zodat het schuim iets droger en taaier wordt. Het beste is om ze een dag te laten drogen.

Stap 3: chocolade smelten en prikkers maken
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg toe aan de chocoladefontein. Snijd het fruit in stukken en rijg het aan een houten prikker. Snijd de marshmallows in blokken en rijg ze aan de houten prikkers. Zet de chocoladefontein aan en houd de fruitspiesjes en de marshmallowspiesjes eronder.

TIP van Rudolph:
Je kunt i.p.v de chocoladefontein ook een fondueset gebruiken om de gesmolten chocolade in te doen.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker