De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipkebab met gegrilde venkel

Heerlijke kipkebab met gegrilde venkel en knapperig Turks brood.

Kipkebab

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kebabkruiden met de olijfolie. Giet de olie over de kip, maar houd een beetje olie achter voor de venkel. Meng de olie goed door de kip. Rijg de kipblokjes aan lange spiesen.

Snijd de venkel in dunne plakken.Verhit een barbecue of grillpan. Rooster de kipkebab in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Leg de plakken venkel ernaast en gril ze in enkele minuten gaar. Besprenkel de venkel op het laatst met een beetje kebabolie.

Rasp de knoflook. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Meng de knoflook met de peterselie door de yoghurt.

Serveren

Serveer de kipkebab met de gegrilde venkel. Garneer met een takje peterselie. En eet met Turks brood en de knoflooksaus.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker